FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: gradska uprava protiv poskupljenja vode

Autor: ivuc
OSIJEK, 16. veljače 2012.(Hina) - Grad Osijek zatražit će od Vijeća za vodne usluge Republike Hrvatske i od mjerodavnih ministarstava da još jedanput razmotre svoju odluku o uvođenju fiksnog dijela cijene za vodopskrbu na temelju koje bi računi za vodu u Osijeku trebali biti veći za 23 kune, istaknuto je na današnjem sastanku gradonačelnika Krešimira Bubala s pročelnicima gradskih upravnih odjela.

Direktor osječkoga Vodovoda Ljubomir Novoselić rekao je kako je vlada uredbom od 16. rujna 2010. odredila metodologiju izrade računa za vodu koji se sastoji od fiksnoga i varijabilnog dijela. Iako je rok za primjenu bio travanj prošle godine, Vodovod je nekoliko puta upozoravao Vijeće za vodne usluge na nelogičnosti te uredbe, posebice za one građane koji troše najmanje vode, ali su svi zahtjevi za odgodu primjene te uredbe odbijeni, a prije nekoliko dana dobili smo i dopis kojim se inzistira na njezinoj primjeni, rekao je Novoselić.

Objasnio je kako bi primjenom te uredbe cijena varijabilnog dijela usluge ostala ista, ali bi svaki račun bio povećan za fiksni dio od 23 kune.

Gradonačelnik Bubalo rekao je kako se protivi tome da se, uz neka druga poskupljenja u državi, povećava cijena vode, posebice kada gradska uprava pokušava smanjiti cijene komunalnih usluga, poput dječjih vrtića, za neke kategorije korisnika.

Dodao je kako će od vlade zatražiti da preispita svoju uredbu te da će s tim u vezi poslati dopis premijeru Zoranu Milanoviću i Ministarstvu poljoprivrede.

(Hina) xivuc yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙