FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljanje knjige "Preživio sam Vukovar i Ovčaru"

Autor: zdra
VINKOVCI, 12. ožujka 2012. (Hina) - Knjiga branitelja Vukovara 1991. godine, Vilima Karlovića, "Preživio sam Vukovar i Ovčaru" o stradanju u Domovinskom ratu, predstavljena je večeras u Gradskoj vijećnici u Vinkovcima u organizaciji vinkovačkog ogranka Matice hrvatske.

Govoreći o knjizi predsjednik ogranka Matice hrvatske Vinkovci Dražen Švagelj istaknuo je kako se njezina najveća vrijednost nalazi u činjenici da građa koju je autor prikupio, sistematizirao i objavio u knjizi, predstavlja još jedno svjedočanstvo kako je Hrvatska u Domovinskom ratu bila prisiljena na obranu od jugo-srpske agresije.

"U knjizi se također niti na jednom mjestu ne mogu pronaći iskazi mržnje autora prema onima koji su mu prouzročili grozne i neopisive patnje i boli, što je još jedna velika vrijednost ovoga dijela", kazao je Švagelj.

Autor Vilim Karlović istaknuo je kako je kroz četrnaest poglavlja na 300-tinjak stranica knjige pokušao iznijeti sve ono što je osobno proživio u Domovinskom ratu, ali čega nisu bili izuzeti niti drugi brojni hrvatski branitelji.

O zločinu počinjenom na Ovčari, gdje je 20. studenoga 1991. godine ubijeno 200 ranjenika i civila iz vukovarske bolnice, pred Haškim sudom svjedočio je pet a pred beogradskim sudom dva puta, rekao je Karlović te naglasio kako je na Ovčari počinjen strašan zločin, a krivci za njega još uvijek nisu odgovarali.

(Hina) xzdra ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙