FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mađarski i osječki ledolomci "odmaraju se" zbog ledenih čepova u Srbiji

Autor: vsik
OSIJEK/VUKOVAR, 16. veljače 2012. (Hina) - Dva mađarska ledolomca koja razbijaju led na Dunavu od Vukovara do Daljske krivine te četiri osječka ledolomca jučer i danas uglavnom su u pričuvi jer je stanje na Dravi i Dunavu u Hrvatskoj stabilno, a u Srbiji na Dunavu ima nekoliko ledenih čepova.

Po riječima direktora Hrvatskih voda iz Osijeka Zorana Đurokovića, srbijanska strana jučer ih je zamolila da uspore aktivnosti na razbijanju leda, ponajprije na Dunavu, ali i na Dravi, kako bi im Dunavom stizale što manje ledene sante budući da je ondje stanje složenije.

Na Dunavu su se na nekoliko mjesta u Srbiji stvorili ledeni čepovi te smo, u skladu s dogovorom koordinirane akcije razbijanja leda, od jučer dva mađarska i četiri osječka ledolomca stavili u pričuvu ili kraći odmor, rekao je Đuroković.

Dodao je kako se stalno prati stanje na Dravi i Dunavu te da se led minimalno razbija pazeći stalno da bude osiguran protok Dunava kod Daljske krivine te protočnost Drave kod Osijeka. Đuroković je naglasio kako su vremenske prilike odlične te da bi bilo idealno kada bi temperatura sljedećih 10 do 15 dana danju bila nekoliko stupnjeva u plusu, a noću u minusu.

Na pitanje kako komentira opasne igre koje su proteklih dana osmislili mladi koji kod Belišća prelaze Dravu i tako dokazuju svoju hrabrost, Đuroković je odgovorio da to iznimno opasno. Kazao je kako su Hrvatske vode dobile takve informacije te objavile priopćenje u kojemu upozoravaju sve građane na veliku opasnost od hodanja zaleđenom Dravom, gdje debljina leda nije svagdje ista i može se dogoditi nesreća. Praktično, istaknuo je Đuroković, pukne li led, onaj tko ode pod ledenu površinu nema izgleda da se spasi.

(Hina) xvsik ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙