FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Vukovarsko-srijemskoj županiji nevrijeme nije uzrokovalo znatnije teškoće

Autor: zdra
VUKOVAR, 13. veljače 2012. (Hina) - Niske temperature i obilan snijeg koji je proteklog tjedna pao u istočnoj Slavoniji u Vukovarsko-srijemskoj županiji nisu uzrokovali znatnije teškoće, a stanje je stabilno te "u svim segmentima života zadovoljava nužne standarde u ovakvim prilikama", zaključeno je danas na izvanrednoj sjednici Županijskog stožera zaštite i spašavanja.

Ceste su prohodne, nije bilo slučajeva u kojima su ljudi teže stradali, a ni veće štete na imovini, priopćeno je nakon sjednice. Također je rečeno kako je zbog pogoršanog vremena vukovarsko-srijemski župan Božo Galić prošloga tjedna proglasio stanje neposredne prijetnje koje, kako je zaključeno, i dalje ostaje na snazi.

Upozoreno je i na zaleđene rijeke, poglavito Dunav, na kojemu sante leda od jučer razbijaju dva mađarska ledolomca, i Savu, čije će stanje stožer pratiti kako bi se, bude li potrebno, pravodobno moglo reagirati.

Župan Božo Galić pozitivno je ocijenio rad svih služba na čišćenju snijega te je pohvalio građane koji su se uključili u čišćenje svojih kuća i pristupnih putova.

Navodi se kako je prestala vrijediti odluka o prekidu nastave u osnovnim školama, koja je bila na snazi prošloga tjedna, te su učenici svih vukovarsko-srijemskih osnovnih škola od danas na nastavi.

(Hina) xzdra ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙