FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: slijedi stabilizacija tržišta nakon oštrog pada

Autor: neba
NEW YORK, 7. ožujka 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski pokazuju da bi se na Wall Streetu cijene dionica danas mogle ponešto oporaviti, nakon jučerašnjeg oštrog pada, no to će ovisiti o novim makroekonomskim pokazateljima u SAD-u.

Terminski S&P 500 Dow Jones i Nasdaq indeks bili su u 13,00 sati u plusu između 0,2 i 0,3 posto.

Zbog slabljenja najvećih svjetskih gospodarstava i nesigurnosti uoči zamjene grčkih obveznica, jučer su Dow Jones i S&P 500 indeks potonuli više od 1,5 posto, što je njihov najveći tjedni pad u posljednja tri mjeseca.

Danas se, pak, očekuje stabilizacija tržišta, no to će ovisiti o novim makroekonomskim izvješćima.

U fokusu ulagača bit će izvješće ADP-a, najveće američke agencije za zapošljavanje. U anketi Reutersa analitičari procjenjuju da je u američkom privatnom sektoru u veljači broj zaposlenih porastao za 208.000, više nego u siječnju, kada je posao našlo 170.00 osoba.

Pažnju ulagača privlače i nastojanja grčke vlade da postigne sporazum s privatnim kreditorima o zamjeni postojećih obveznica novima, čime bi se Ateni otpisalo oko 100 milijardi eura dugova.

Postigne li se taj dogovor, Grčka će dobiti novi paket pomoći od 130 milijardi eura, a ako pregovori ne uspiju, prijeti joj bankrot.

Zbog toga se danas na europskim burzama trguje oprezno. Londonski FTSE, frankfurtski DAX i pariški CAC indeks bili su u 13,00 sati u plusu između 0,2 i 0,6 posto.

(Hina) xneba yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙