FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 7. ožujka

Autor: smar
ZAGREB, 6. ožujka 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 7. ožujka:

ZAGREB - Nastavak 3. sjednice Hrvatskog sabora na kojem će se raspravljati o Izvješću o radu Državnog ureda za reviziju za 2011. godinu i Izvješću o obavljenim revizijama koje je podnio Državni ured za reviziju. U Izvješću se, uz ostale, navodi da je Državni ured za reviziju lani obavio 832 revizije, od čega je 527 subjekata obuhvaćeno financijskom revizijom (revizija financijskih izvještaja i poslovanja), 291 uvidom u proračun i financijske izvještaje lokalnih jedinica, te 12 uvidom u financijske izvještaje izvanparlamentarnih političkih stranaka. Državni revizori ukupno su ocjenjivali kako je prošle godine potrošeno 178 milijardi proračunskih te kuna kojima su raspolagala poduzeća u državnom i lokalnom vlasništvu. Financijska revizija je obavljena za državni proračun i 23 proračunska korisnika (ministarstva, zavodi, agencije), 285 lokalnih jedinica, 42 druga korisnika proračuna, 5 trgovačkih društava u većinskom vlasništvu države te 50 u vlasništvu lokalnih jedinica, 10 neprofitnih organizacija, 91 visoko učilište, 11 parlamentarnih političkih stranaka, 4 nezavisna zastupnika i 5 projekata vezana uz fondove EU. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Bivši predsjednik uprave austrijske Hypo banke Wolfgang Kulterer nastavit će na Županijskom sudu u Zagrebu svjedočiti na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, optuženom za ratno profiterstvo jer je sredinom 90-ih, dok je bio zamjenik ministra vanjskih poslova, od Hypo banke dobio 3,6 milijuna kuna provizije od kredita koji je Hrvatska dobila od te austrijske banke u iznos od 140 milijuna šilinga. Kulterer bi na Županijskom sudu trebao odgovarati na pitanja obrane, suda i Sanadera. Bivši čelnik Hypo banke prošlog je tjedna u svjedočenju izjavio da se Sanader tek pred kraj pridružio pregovorima o kreditu te da je provizija isplaćena osobi pod imenom Eugen Laxa (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Konferencija za novinare na temu transplantacije bubrega u povodu obilježavanja Svjetskog dana bubrega. Konferenciji će nazočiti ministar zdravlja Rajko Ostojić, predsjednik Hrvatskog društva za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju Hrvatskog liječničkog zbora (HDNDT) Dragan Ljutić, potpredsjednik HDNDT Sanjin Rački, nacionalni koordinator za transplantaciju Ministarstva zdravlja RH Mirela Bušić, iz Zavoda za nefrologiju, arterijsku hipertenziju i dijalizu KBC Zagreb Petar Kes i Nikolina Bašić Jukić te iz Hrvatske udruga "Transplant" Mirela Pandžić i Tanja Watz. (10,30 sati, Hrvatski novinarski dom, Perkovčeva 2).

KRŠKO - Partnerski ugovor za projekt "Spremnost za evakuaciju u slučaju nuklearne nesreće" potpisat će u Krškom zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, načelnica Općine Cernavoda Mariana Mircea i zamjenica gradonačelnika Krškog Ana Somrak. Cilj projekta je unaprijediti suradnju između regionalnih i općinskih snaga u Hrvatskoj i Sloveniji, povećati osviještenost stanovništva i organizacija u provedbi zaštitnih mjera, te provesti obuku i opremiti snage zaštite i spašavanja kako bi se povećala spremnost u slučaju nuklearne nesreće. (12,30 sati, Mestni muzej Krško, Valvasorjevo nadbrežje 4).

ZADAR - Ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje (HCR) Zdravko Modrušan obići će područje u općini Poličnik, na kojem se provodi razminiranje u sklopu projekta "Šire područje trase buduće spojne ceste između D8 i brze ceste Zadar 2". Uz opće podatke o minskom problemu u Hrvatskoj, iznijet će se i podatci o spomenutom projektu i problemu mina u Zadarskoj županiji (10,30 sati izjava za novinare, ispred općinske zgrade u Poličniku).

ZAGREB - Svečano obilježavanja Dana žena kojeg organizira SOIH Mreža žena s invaliditetom. Nazočnima će se uvodnim riječima obratiti predsjednik Zajednice saveza osoba s invaliditetom Zorislav Bobuš i pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak. U sklopu obilježavanja Dana žena bit će predstavljena knjiga "Standardno tumačenje Konvencije UN o pravima osoba s invaliditetom (KPOSI) iz ženske perspektive", autorica Sigrid Arnade, Sabine Haefner i Marice Mirić. (11 sati, Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27).

ZAGREB - Svečana dodjela Nagrade "Grigor Vitez" za 2011. godinu, u sklopu koje će Savez društava "Naša djeca Hrvatske" po 44. put dodijeliti književnu nagradu "Grigor Vitez" književnicima i likovnim umjetnicima za tekst i ilustracije u knjigama za djecu. Nagrada „Grigor Vitez” dodjeljuje se od 1967. godine te je jedna od najstarijih književnih nagrada u Hrvatskoj. U 2011. godini u konkurenciji je bilo 58 knjiga i slikovnica, čije tekstove je napisalo 42 književnika, ilustriralo 36 likovnih umjetnika, a objavilo 26 nakladnika. (18 sati, Zagrebačko kazalište mladih, Trg kralja Tomislava 19).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xsmar ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙