FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drugi Brown Forum 2. i 3. travnja u Opatiji

Autor: tper
ZAGREB, 6. ožujka 2012. (Hina) - Drugi po redu Brown Forum održat će se 2. i 3. travnja u Opatiji na temu "Gospodarske mogućnosti na razini općina", najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK).

Forum će okupiti predstavnike lokalnih uprava i samouprava te poslovne ljude iz regije i SAD-a kako bi se prenijela pozitivna iskustva o tome na koji način promovirati održivi gospodarski rast, pružiti pomoć lokalnim poduzetnicima, inozemnim i domaćim investitorima kako bi ih privukli u što većem broju u vlastite općine, gradove i županije.

Predstojeći skup, istaknuto je, nastavak je vrlo uspješnog prošlogodišnjeg Brown foruma održanog u Dubrovniku, kojim je obilježeno i 15 godina od nesretne pogibije američke delegacije predvođene ministrom trgovine Ronom Brownom prilikom slijetanja zrakoplova u Dubrovnik 1996. godine.

Potpredsjednica HGK Vesna Trnokop Tanta kazala je kako je odlučeno da se Forum ove godine održi u Opatiji iz koje se mogu poslati višestruke poruke, napominjući da je konkurentnost Hrvatske u njenom geostrateškom položaju, govori i o lukama, o turizmu, prometnoj povezanosti.

Prva tajnica Veleposlanstva SAD-a Micaela Alicia Schweitzer-Bluhm kazala je kako će Forum u Opatiji okupiti lokalne dužnosnike iz zemalja jugoistočne Europe i predstavnike privatnog sektora iz SAD-a koji će razgovarati o tome kako promovirati ekonomski rast na lokalnoj razini.

Izaslanica Predsjednika Republike za jugoistočnu Europu Romana Vlahutin izrazila je zadovoljstvo što se ove godine Forum fokusira na gospodarske mogućnosti na razini općina jer to povezuje tri važna kapaciteta - potencijal lokalnih zajednica, potencijal šire regije i potencijal američkih ulaganja.

Glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić izrazio je zadovoljstvo održavanjem Foruma i susretom gospodarstvenika iz regije i investitora iz SAD-a.

Voditeljica službe za gospodarsku suradnju s članicama EU i EFTA-e u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Emilija Vučinić-Margeta istaknula je kako će i ove godine ime Vlade biti dodijeljena nagrada jednoj ili dvjema tvrtkama kaje su u proteklih godinu dana bile najuspješnije u razvijanju gospodarskih odnosa Hrvatske i SAD-a.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙