FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnici Konstruktora ni danas ne rade; uprava obećala plaće idući tjedan

Autor: pgas
SPLIT, 2. ožujka 2012. (Hina) - Radnici splitske građevinske tvrtke Konstruktor Inženjering koji rade u pogonu Sirobuja danas su nastavili jučer započetu obustavu rada prosvjedujući na taj način zbog neisplaćenih plaća, a direktor Konstruktora Željko Žderić obećao je kako bi plaće mogle biti isplaćene idućeg tjedna.

"Na današnjem sastanku direktor Žderić je obećao kako će idućeg tjedna biti isplaćene plaće za prosinac 2011. godine, a po mogućnosti i za siječanj ove godine", rekao je za Hinu povjerenik Nezavisnog sindikata građevinara Hrvatske u Konstruktor Inženjeringu Bartol Bekavac.

Radnici će, kako kaže, u "tihom bojkotu", odnosno obustavi rada čekati isplatu zaostalih plaća do kraja idućeg tjedna.

"Vjerujem kako će se idući tjedan pronaći rješenje za isplatu zaostalih plaća, a ako se to ne dogodi onda ne treba isključiti mogućnost štrajka radnika Konstruktor Inženjeringa", rekao je Bekavac.

Radnik Denis Ivanović je danas izjavio kako će se radnici u pogonu Sirobuja vratiti na posao i pokrenuti proizvodnju ukoliko im se do idućeg petka isplate plaće.

"Ukoliko do idućeg petka ne dobijemo plaće, stupit ćemo u generalni štrajk", kaže Ivanović.

Konstruktorov proizvodni pogon Sirobuja, u istočnom dijelu Splita, glavni je proizvodni pogon tvrtke stalnog tipa.

Konstruktor Inženjering ima ukupno oko 1.500 zaposlenih, a trenutno su radnici tog građevinskog poduzeća angažirani na više radilišta u Hrvatskoj, uz ostalo i na preuređenju Zapadne obale u Splitu.

(Hina) xpgas ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙