FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uprava Konstruktor Inženjeringa o obustavi rada

Autor: pgas
SPLIT, 1. ožujka 2012. (Hina) - U povodu današnje obustave rada oko 150 radnika splitske građevinske tvrtke Konstruktor Inženjering u pogonu Sirobuja zbog neisplaćene tri mjesečne plaće, Uprava te tvrtke poslije podne je priopćila kako će u roku nekoliko dana biti isplaćena plaća za prosinac prošle godine.

Od početka gospodarske krize 2009. pa do danas prvi se put dogodilo da je poremećena isplata plaća, navodi se u priopćenju Uprave Konstruktor Inženjeringa.

Izražavajući razumijevanje za iskazano nezadovoljstvo radnika iz Uprave navode da je došlo do spontanog prekida rada od strane dijela radnika, i to samo u pojedinim radnim jedinicama tvrtke, te napominju da prekid rada nije organizirani štrajk.

S obzirom da naša tvrtka riješava ovo nesuglasje prvenstveno međusobnim pregovaranjem s radnicima, to očekujemo da će se problem interno riješiti, a sve u cilju očuvanja poslovnih i radnih aktivnosti društva, stoji u priopćenju Uprave Konstruktor Inženjeringa.

Podsjeća se kako je Konstruktor inženjeringu d.d. Split glavna djelatnost graditeljstvo te sa svojih 1.500 radnika i stotinjak kooperantskih tvrtki i dobavljača izvodi različite poslove, od kojih se veliki dio odnosi na izgradnju infrastrukturnih objekata. Uslijed kriza u gospodarstvu, koja je naročito pogodila sektor graditeljstva, znatno je smanjen obim poslova te samim time i prihoda, navode iz te građevinske tvrtke.

(Hina) xpgas yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙