FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Započinje zaprimanje zahtjeva za potporama u poljoprivredi

Autor: tper
ZAGREB, 29. veljače 2012. (Hina) - Svi poljoprivrednici koji žele ostvariti izravne potpore za ovu godinu moraju podnijeti jedinstveni zahtjev Agenciji za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u razdoblju od 1. ožujka do 15. svibnja ove godine, izvijestili su danas iz te agencije.

Za ostvarivanje prava na izravna plaćanja poljoprivrednici i ove godine trebaju popuniti Jedinstveni zahtjev koristeći AGRONET sustav - zaštićenu mrežnu aplikaciju kojoj se pristupa preko korisničkog imena i zaporke, a putem internetske adrese Agencije (www.apprrr.hr).

Jedinstveni zahtjev uvijek podnosi nositelj poljoprivrednog gospodarstva u razdoblju od 1. ožujka do 15. svibnja tekuće godine.

U slučaju da poljoprivrednici nisu u mogućnosti samostalno popuniti zahtjev na raspolaganju su im 394 djelatnika regionalnih ureda Agencije za plaćanja, Hrvatske poljoprivredne agencije i Hrvatske poljoprivredne komore, koji će pozivati poljoprivrednike telefonom te ponuditi pomoć kod popunjavanja zahtjeva.

Prije podnošenja zahtjeva poljoprivrednici trebaju provjeriti i po potrebi obnoviti podatke u upisnicima i registrima.

Agencija za plaćanja navodi da će i ove će godine provesti sveobuhvatnu informativnu kampanju za poljoprivrednike diljem Hrvatske te će putem prezentacija pružiti sve važne informacije koje su bitne za ostvarivanje potpore.

Sve informacije o načinu podnošenja Jedinstvenog zahtjeva, kontroli i plaćanju potpora bit će u brošuri "Priručnik za poljoprivredna gospodarstva - Kako ostvariti izravne potpore u 2012. godini?" koji je u pripremi, navode iz Agencije.

Napominju i kako su osnovni uvjeti za ostvarivanje potpore u poljoprivredi pravodobno podnošenje Jedinstvenog zahtjeva, upis u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, upis zemljišta u ARKOD sustav, obavljanje poljoprivredne aktivnosti, upis stoke u Jedinstveni registar domaćih životinja i ostale propisane upisnike te propisno označavanje, pravodobno dostavljanje dodatne obavezne dokumentacije, upis u Registar obveznika poreza na dohodak, ukoliko je gospodarstvo ostvarilo više od 48.000 kuna od izravnih plaćanja i mjera ruralnog razvoja u prethodnoj kalendarskoj godini, ispunjavanje minimalno poticanih količina te ispunjavanje dobrih poljoprivrednih i okolišnih uvjeta (višestruka sukladnost).

(Hina) xpp/xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙