FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Performance "Split - Kerumovo privatno igralište"

Autor: zjur
SPLIT, 24. veljače 2012. (Hina) - Forum mladih splitskoga SDP-a danas je u Marmontovoj ulici izveo performance pod nazivom "Split - Kerumovo privatno igralište" kojim su slikovito opisali stanje u kojem je, po njima, Split od dana kad je Željko Kerum postao gradonačelnikom.

"Na ovo smo se odlučili zbog nedavnih snježnih događaja u kojima se konačno pokazalo da se grad Split i gradska uprava ne brinu o gradu, točnije ni o čemu osim o područjima grada koji su važni za gradonačelnika Željka Keruma", rekao je član predsjedništva Foruma mladih splitskoga SDP-a Bojan Kralj i dodao kako tom akcijom sugrađane žele upozoriti da se gradonačelnik zadnje tri godine brine jedino o svojim privatnim interesima i da ne radi za dobrobit grada.

Na štandu u Marmontovoj ulici mladi SDP-ovci postavili su maketu Parka šume Marjana i na vrhu kip Željka Keruma kao snješka. Do njega je stajao projekt "Zapadna obala" u kojem je istaknut Kerumov hotel, zatim stanovi POS-a koji još nisu izgrađeni, maketa "Prve vode" na kojoj gradonačelnikova djevojka Fani Horvat namjerava graditi restoran, Koteksa koji kupuje njegov nećak te Trgovačkog centra "Joker" u njegovu vlasništvu.

"Ovom akcijom željeli smo upozoriti kako stanje u gradu iz dana u dan postaje sve teže. Za to vrijeme naš gradonačelnik na aktualne probleme nema odgovora, nego svojim izjavama i javnim istupima dodatno ponižava Split i njegove građane", rekao je predsjednik Foruma mladih splitskoga SDP-a Hrvoje Kolić i dodao kako istodobno napreduju projekti "od njegove osobne koristi".

"Sada je na građanima da kazne gradonačelnika zbog njegove bahatosti i nekompetentnosti. Neka pošalju poruku da žele da se Splitu vrati dostojanstvo", istaknuo je Hrvoje Kolić.

(Hina) xzjur ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙