FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kerum osudio huliganski izgred prema Vijeću srpske manjine

Autor: pgas
SPLIT, 30. siječnja 2012. (Hina) - Splitski gradonačelnik Željko Kerum i njegovi zamjenici osudili su danas postupak huligana koji su nakon poraza rukometne reprezentacije Hrvatske u Beogradu upali u prostorije Vijeća srpske nacionalne manjine u Splitu, sukobili se s njegovim članovima i razbijali inventar.

Gradske službe danas su utvrdile štetu te će grad, u čijem su vlasništvu prostorije u kojima je smješteno Vijeće srpske nacionalne manjine, podmiriti troškove popravka, kaže se u priopćenju koje su potpisali gradonačelnik Kerum i dvoje njegovih zamjenika - Anđelka Visković i Jure Šundov.

Izgred se dogodio 27. siječnja pošto je na Europskome rukometnom prvenstvu reprezentacija Srbije u polufinalu pobjedila reprezentaciju Hrvatske.

"Sport je plemenita disciplina, poraz je sastavni dio igre, a ovakvo iskazivanje najvijačkih strasti neprilično je i za svaku osudu", navodi se u priopćenju koje su potpisali Kerum, Visković i Šundov.

Istaknuli su kako Gradska uprava kojoj su oni na čelu uvažava sve sugrađane i ravnopravno se odnosi prema njima bez obzira na njihovu nacionalnu i vjersku pripadnost te je uspostavila "odlične odnose s predstavnicima svih nacionalnih manjina registriranih u Splitu".

"Iskreno se nadamo da ovaj incident neće baciti sjenu na suradnju, a pogotovO vjerujemo da Split neće biti poprište takvih nemilih događaja u budućnosti", ističe se u priopćenju.

(Hina) xpgas yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙