FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I splitski HDZ traži izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća

Autor: pgas
SPLIT, 9. veljače 2012. (Hina) - Vijećnici HDZ-a s ostalim vijećnicima u splitskome Gradskom vijeću od njegove predsjednice Nevenke Bečić svojim će potpisima zatražiti sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća na kojoj će raspravljati o neučinkovitosti mjerodavnih gradskih služba tijekom snježnog nevremena koje je pogodilo Split, priopćio je danas klub vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću.

Na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća HDZ-ovi vijećnici zatražit će cjelokupna izvješća svih mjerodavnih služba o učinjenome i mogućim propustima te će, nakon temeljite raščlambe kojoj je svrha spriječiti ponavljanje pogrešaka i propusta, zatražiti odgovornost osoba i institucija koje nisu sasvim ispunile svoju zadaću kako bi spriječile 'kaos' i 'krvavi vikend', kako pojedini mediji nazivaju posljedice toga snježnog nevremena u Splitu, navodi se u priopćenju što ga je potpisao HDZ-ov vijećnik u Gradskom vijeću Mirko Ramljak.

Iako se to snažno nevrijeme najavljivalo desetak dana, mjerodavne gradske službe su ga dočekale potpuno nespremno, zbog čega je grad potpuno paraliziran, a ozlijeđeno je, nažalost, više od 500 Splićana, stoji u priopćenju.

Osim HDZ-a, danas su i vodstva splitskih odbora SDP-a i HNS-a zatražila žurnu sjednicu Gradskog vijeća s jednom točkom dnevnog reda - izvješćem o dosadašnjim mjerama zaštite od snježnih oborina u sklopu kojeg će SDP-ovi i HNS-ovi vijećnici tražiti ostavku gradonačelnika Željka Keruma i njegovih suradnika. Splitski SDP i HNS optužuju Keruma da nije pravodobno poduzeo mjere zaštite u gradu, što je ugrozilo sigurnost mnogih Splićana koji su se ozlijedili u padu na snijegu ili ledu.

(Hina) xpgas yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙