FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Župan Koren nezadovoljan izborom ravnatelja bolnice

Autor: kkop
KOPRIVNICA, 23. veljače 2012. (Hina) - Koprivnička je Opća bolnica, nakon isteka mandata dr. Gordane Slavetić (HSS) jučer dobila novog ravnatelja, dr. Petra Stapara (SDP), a HSS-ov župan Darko Koren na današnjoj je konferenciji za novinare izrazio nezadovoljstvo tom odlukom ocijenivši da je riječ o političkoj odluci iza koje se krije SDP-ov gradonačelnik Zvonimir Mršić.

"Staparov izbor politička je odluka iz kuhinje velikog gubernatora ove županije Zvonimira Mršića, koji bi želio upravljati svime pa tako i bolnicom, ustvrdio je župan Darko Koren.

Kao glavni argument zašto je dr. Gordana Slavetić trebala ostati na čelu bolnice Koren navodi smanjenje bolničkog duga, proširenje kapaciteta i općenito dobro vođenje bolnice, koje su joj, kaže Koren, priznali i svi članovi Upravnog vijeća.

Postavljanje njihovih ljudi, bez obzira na stručnost, postat će praksa i okidač koji će poslužiti kao pravilo u ponašanju pri upravljanju sustavima, ocjenjuje župan, ogorčen na vladajuću koaliciju. Kako kaže, ta je koalicija, nakon što je dobila većinu u Županijskoj skupštini, rasporedila svoje ljude u upravna vijeća ustanova kako bi mogli postavljati „svoje“ ravnatelje.

Iako je glasovanje bilo tajno, župan kaže da se zna tko je kome u Upravnom vijeću dao glas.

Glasanja predstavnika radnika najviše ga je iznenadilo, jer oni nikada nisu imali primjedbe na rad dr. Gordane Slavetić, složili su se da je ispunila sva prava radnika iz kolektivnog ugovora, kazao je Koren te izrazio veliko nezadovoljstvo koje nas, tvrde, vraća u 70-te godine, kada se u komitetu odlučivalo tko će biti na kojem položaju.

(Hina) xkkop yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙