FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nema uvjeta za proglašenje elementarne nepogode u Primorsko-goranskoj županiji

Autor: hsup
RIJEKA, 13. veljače 2012. (Hina) - Obnašatelj dužnosti primorsko-goranskog župana Vidoje Vujić rekao je danas kako nema uvjeta ni potrebe za proglašenje elementarne nepogode u Primorsko-goranskoj županiji te je zahvalio svima, posebice vatrogascima i ekipama hitne medicinske pomoći na dobro obavljenom poslu.

Vujić je rekao kako je bilo šteta koje je uzrokovalo nevrijeme, ali preventiva je bila dobra, a sve službe u pripravnosti.

Prošlog vikenda Županijski centar 112 primio je 4600 poziva, hitna medicinska pomoć imala je 200 intervencija, a vatrogasci oko 150, uglavnom zbog požara i štete na krovovima. Bilo je dosta kvarova u sustavu elektroopskrbe, posebice na otocima, a sada je sve pod kontrolom, rekao je Vujić i dodao da su ondje gdje je priprema bila dobra štete uglavnom manje te kako je bilo šteta na objektima koje se nisu mogle spriječiti.

Odgovarajući na pitanje novinara o zahtjevu HNS-a u kojem se, po pisanju medija, traži da se iz te stranke imenuju savjetnici župana, Vujić je odgovorio kako je zahtjev HNS-a suprotan zakonu i političkom razumu te kako smatra da za to nema uporišta u kolicijskome sporazumu. Rekao je kako vjeruje da će taj sporazum svi - on, suradnici i članovi Županijske skupštine poštovati "do detalja".

Istaknuo je kako o tome "ne namjerava polemizirati", dodajući "neka to stranke politički rasprave".

Poručio je svima da on "nije led-rasvjeta kojom se može upravljati na daljinski upravljač i virtualno". "Sa mnom do sada nije nitko službeno razgovarao, ni u mojoj stranci (SDP) ni iz HNS-a", rekao je Vujić te dodao da su mu se najavili savjetnici koji bi došli, ali im je on sve korektno objasnio. "Ostat ću i dalje korektan, na tragu demokratskih odnosa i procedura, a ne virtualnih poruka i pisama od kojih sam neke vidio, a za neke sam saznao iz tiska", zaključio je Vujić.

Po napisima medijima, HNS je zatražio da se iz te stranke odrede savjetnici župana. Naime, odlaskom bivšeg župana Zlatka Komadine (SDP) i bivše zamjenice župana Nade Turina-Đurić (HNS) na nove dužnosti u Zagreb nakon parlamentarnih izbora, nedavnim zakonskim izmjenama omogućeno je da županiju vodi zamjenik župana, sada obnašatelj dužnosti župana Vidoje Vujić.

Vujić je još najavio sljedeću sjednicu Županijske skupštine koja će se održati u Sveučilišnom kampusu na Trsatu. Objasnio je da će skupština ondje biti održana jer županija i grad Rijeka sa Sveučilištem u Rijeci ostvaruju suradnju na izgradnji Sveučilišnog kampusa na Trsatu, na izradi strateških projekata, u izgradnji znanstveno-tehnološkog parka i u zakladi koja je osnovana da unaprjeđuje djelatnosti u kampusu. Prije sjednice Županijske skupštine, njezinim će članovima biti predstavljena vizija razvoja kampusa i deklaracija o znanju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

(Hina) xhsup ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙