FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Parlamentarci OESS-a na zimskom zasjedanju

Autor: brad
BEČ, 23. veljače 2012. (Hina) - Parlamentarci zemalja članica Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) okupili su su se u četvrtak u bečkom Hofburgu na redovitom zimskom zasjedanju kako bi razmotrili aktualna zbivanja na području sigurnosti, suradnje i gospodarskog razvitka.

Oko 250 parlamentaraca iz 56 zemalja članica OESS-a, kako je najavljeno, razgovarat će i o borbi protiv svih oblika prekograničnog organiziranog kriminala te posebice terorizma, a posebna tema je budućnost kontrole konvencionalnog oružja na teritoriju država OESS-a.

Jedna od tema bit će i globalna financijska kriza.

Prvenstvena zadaća Parlamentarne skupštine OESS-a je promicanje demokratskih vrijednosti, sigurnosti, stabilnosti i suradnje na području zemalja članica OESS-a koje obuhvaća države Europe, Sjeverne Amerike, Kavkaza i Središnje Azije od Vancouvera do Vladivostoka.

Izalanstvo Hrvatskog sabora pri Parlamentarnoj skupštini OESS-a vodi Tonino Picula.

Na zajedničkoj sjednici triju glavnih skupštinskih odbora pod predsjedanjem predsjednika Parlamentarne skupštine OESS-a Petrosa Efthymioua, očekuje da će se parlamentarcima obratiti predsjednica austrijskog parlamenta Barbara Pramer, glavni tajnik Parlamentarne skupštine Spencer Oliver i glavni tajnik OESS-a Lamberto Zannier te visoki povjerenik OESS-a za nacionalne manjine Knut Vollebaek.

(Hina) xspđ ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙