FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jakovčić u Bariju na zasjedanju ARLEM-a

Autor: dspo
BARI/PULA, 30. siječnja 2012.(Hina) - U talijanskom gradu Bariju u tijeku je treće plenarno zasjedanje asocijacije ARLEM, Skupštine regionalnih i lokalnih vlasti Euro-Mediterana koji je pobudio veliko zanimanje članica ove asocijacije iz Europe i Afrike, na kojem u ime Istarske županije sudjeluje župan Ivan Jakovčić, priopćeno je danas iz ureda istarskog župana.

"ARLEM" okuplja i spaja lokalne i regionalne vlasti iz zemalja Europe i južnog Mediterana, te pomaže stvaranju sinergije i suradnje različitih regija, što doprinosi stvaranju zone stabilnosti, prosperiteta i mira na Mediteranu. U prilog tomu istarski župan Ivan Jakovčić na sjednici će govoriti o važnosti turizma i kulture kao integrativnim granama na kojima će se naglasiti posebnosti ali i potvrditi zajedništvo svih članica, priopćeno je.

Godišnje izvješće o radu ARLEM-a podnijeli su Mohamed Boudra i Mercedes Bresso, predsjedatelji na plenarnoj sjednici tijekom koje su usvojena godišnja izvješća ARLEM-a. U raspravi su sudjelovali brojni uglednici, koji su naglasili važnost tema poput obnovljivih izvora energije i ekološke zaštite na Mediteranu. Ujedno se raspravljalo i o ulozi malog i srednjeg poduzetništva, boljem prometnom povezivanju i očuvanju i unaprjeđenju kulturne baštine.

Za boravka u Bariju Jakovčić je imao i nekoliko bilateralnih susreta te se tako sastao s predsjednikom talijanske regije Puglia Nichijem Vendolom, s kojim je razgovarao o suradnji između dvije regije.

(Hina) xdspo ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙