FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 30. siječnja

Autor: dvla
ZAGREB, 30. siječnja 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja iz svijeta za ponedjeljak, 30. siječnja.

BRUXELLES - Hrvatski premijer Zoran Milanović sudjelovat će u ponedjeljak na neformalnom summitu čelnika zemalja članica Europske unije na kojem će glavna tema biti međuvladin ugovor o fiskalnom paktu s kojim se nastoji spriječiti ponavljanje sadašnje dužničke krize. Premijer Milanović prvi će put sudjelovati na summitu europskih čelnika. Do ulaska u EU Hrvatska na sastancima Europskog vijeća i ostalih europskih institucija sudjeluje kao aktivni promatrač. Tijekom boravka u Bruxellesu, predsjednik Vlade posjetit će Misiju Republike Hrvatske pri Europskoj uniji. Predviđeni su i susreti Milanovića s predsjednikom Europskog vijeća Hermanom Van Rompuyem, predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom te predsjednikom Europskog parlamenta Martinom Shulzom. Milanović će sudjelovati i na sastanku lidera Stranke europskih socijalista (PES) (u 15,30 sastanak Europskog vijeća, u 11 sati sastanak PES-a).

BRUXELLES - Summit EU-a.

BRUXELLES - Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, talijanski premijer Mario Monti i njemačka kancelarka Angela Merkel sastat će se prije sastanka Europskoga vijeća.

BRUXELLES - Belgijski sindikati počet će opći štrajk.

SARAJEVO - U ponedjeljak i utorak u zgradi Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu održat će se XIV. zajedničko zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i Hrvatske biskupske konferencije. Biskupi će razmatrati akciju Tjedna solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH te osnivanja zajedničkog Ureda za prikupljanje svjedočanstava o žrtvama u dvadesetom stoljeću. (u ponedjeljak u 15:30 početak zasjedanja, konferencija za novinare u utorak u 12,30).

Dežurni urednici:

Noć: Damir Margetić

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Srđan Baković

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvm ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙