FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U FBiH ukinuto stanje prirodne nepogode

Autor: rmav
SARAJEVO, 22. veljače 2012.(Hina) - Vlada Federacije Bosne i Hercegovine u srijedu je donijela odluku o prestanku stanja prirodne nepogode koje je proglašeno nakon velikih snježnih padalina početkom mjeseca.

Vladinom odlukom entitetskom stožeru civilne zaštite naloženo je da nastavi pratiti stanje te odmah djeluje u slučaju poplava ili pojave klizišta.

S obzirom na očekivani porast temperatura i topljenje velikih količina snijega, posebne upute dane su agencijama koje gospodare slijevovima rijeka Neretve i Save da poduzmu mjere pripravnosti i u suradnji s Elektroprivredom BiH i Elektroprivredom Herceg-Bosne poduzmu korake kojima bi se spriječile veće štete što se mogu očekivati uslijed porasta rječnih vodotoka.

Vlasti Republike Srpske nisu proglasile stanje prirodne nepogode na svome području jer je snježnim padalinama bio ugrožen samo istočni dio toga entiteta.

Najavljeno je ipak kako će dva entiteta u suradnji s vlastima na državnoj razini koordinirati napore kako bi zajendički reagirali u slučaju poplava.

Najavljeno je i kako će o tim mjerama u petak u Banjoj Luci predsjednik vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda razgovarati s predsjednicima entitetskih vlada. a očekuje se kako bi im se mogli pridružiti i predsjednici vlada Srbije i Crne Gore.

(Hina) xrmav yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙