FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mostar: redukcija opskrbe strujom velikim potrošačima

Autor: zkre
MOSTAR, 11. veljače 2012. (Hina) - Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg-Bosne (EP HZHB) koja pokriva većinska hrvatska područja u BiH najavila je da će od ponedjeljka uvesti redukcije opskrbe električnom energijom za velike potrošače dok za sada neće biti redukcija kućanstvima, objavili su mediji u Mostaru.

Nakon izvanredne višesatne sjednice uprave EP HZHB zaključeno je da se uvedu redukcije za trećinu potrošačima koji koriste električnu energiju na naponima iznad 10 kilovolti kako ne bi došlo do potpunog raspada sustava čije je održavanje otežano zbog loših vremenskih uvjeta i otkazivanja jednogodišnjih ugovora sa stranim dobavljačima električne enegije.

Pri tome, pojasnili su iz EP sa sjedištem u Mostaru, neće doći do redukcija potrošnje električnom energijom kućanstvima kao i ustanovama od posebnog interesa. Iz ovoga poduzeća pozvali su velike potrošače da se prilagode novim okolnostima i smanje svoju proizvodnju za 30 posto. Ukoliko ne postupe po ovome zahtjevu Elektroprivreda Herceg-Bosne nije isključila mogućnost da im potpuno obustavi isporuku električne energije.

(Hina) xzkre ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙