FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Probijeni snježni nanosi na pruzi Sarajevo-Ploče

Autor: rmav
, 8. veljače 2012.(Hina) - Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine priopćile su u srijedu poslije podne kako su njezini radnici tijekom dana napokon uspjeli probiti snježne nanose na pruzi između Sarajeva i Mostara, čime su stvorene pretpostavke za obnovu željezničkog prometa prema Pločama.

Više sniježnih nanosa, visokih i do deset metara a dugih po 200 metara, 3. veljače potpuno je zatrpalo prugu na dionici između Jablanice i Drežnice.

Nanosi su razbijani lokomotivama te drugim strojevima uz pomoć više stotina ljudi.

Željeznice FBiH ipak ističu kako je prije normaliziranja prometa prema Pločama još potrebno ukloniti velike nakupine leda u tunelima.

Pruga između Sarajeva i Mostara bila je jedina koja je proteklih pet dana bila zatvorena za promet, dok su svi pružni pravci sjeverno od Sarajeva prema Zagrebu i Beogradu bili otvoreni za promet iako su vlakovi zbog loših vremenskih uvjeta znatno kasnili.

Iz BiH je u srijedu upućena inicijativa susjednim zemljama da se odmah počnu zajednički planirati i pripremati mjere za obranu od poplava koje treba očekivati kada temperature porastu a snijeg se počne topiti.

Taj je prijedlog predsjednik vlade Republike Srpske Aleksandar Džobić uputio federalnom premijeru Nerminu Nikšiću i predsjednicima vlada Hrvatske Zoranu Milanoviću, Srbije Mirku Cvetkoviću te Crne Gore Igoru Lukšiću.

Džombić je predložio osnivanje zajedničkog koordinacijskog tijela za planiranje zaštite od poplava u predstojećem proljetnom razdoblju.

(Hina) xrmav yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙