FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mljekari Osječanima dijelili mlijeko

Autor: ivuc
OSIJEK, 22. veljače 2012. (Hina) - Udruga uzgajivača simentalskog goveda Osječko-baranjske županije, koja je okupila mljekare s desetak farmi s đakovačkog područja, danas je na glavnome osječkom Trgu Ante Starčevića građanima podijelila oko 1500 litara mlijeka.

Predsjednica te udruge Ružica Zorić rekla je kako na taj način građanima žele omogućiti da probaju kvalitetno mlijeko koje se proizvodi na slavonskim farmama te još jedanput upozoriti na probleme proizvođača kojima se otkupna cijena mlijeka smanjuje, a drugi troškovi, poput cijene goriva, povećavaju.

"Želimo pokazati da ovo nije nikakav politički skup te da ne tražimo da nam netko nešto poklanja, nego samo želimo da se plati naš rad", dodala je.

Na novinarsko pitanje što će mljekari učiniti ako ne uspiju današnji pregovori s predstavnicima mljekarske industrije i Ministarstva poljoprivrede, Ružica Zorić je odgovorila da će u tom slučaju, nakon devet dana prosvjeda, u dogovoru s prosvjednicima u Zagrebu, "morati poduzeti rigoroznije mjere".

Mljekare je na Trgu Ante Starčevića podupro osječko-baranjski dožupan Željko Kraljičak (HDSSB), koji je rekao kako "država mora urediti svoje tržište".

"Ako država to ne zna organizirati, neka plati dodatne subvencije", rekao je i dodao da će se do ulaska u Europsku uniju u Hrvatskoj smanjiti proizvodnja mlijeka, a mlijeko ćemo morati uvoziti iz zemalja Europske unije, i to onih iz kojih dolaze viškovi. "Hrvatska će tako ostati bez vlastitog proizvoda i bit će ovisna o uvozu mlijeka iz Europske unije, i zato država mora danas pokrenuti svoje mehanizme regulacije tržišta", zaključio je Željko Kraljičak.

(Hina) xivuc yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙