FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zdenko Koren imenovan povjerenikom sisačkoga HSP-a

Autor: ssis
SISAK, 22. veljače 2012. (Hina) - Za povjerenika sisačke podružnice HSP-a imenovan je Zdenko Koren, koji u sljedećih 60 dana mora provesti reviziju članstva i organizirati izborni zbor ogranka, priopćio je HSP.

Povjerenik je imenovan nakon nedavne suspenzije predsjednika sisačkoga HSP-a Veljka Novaka, koji je i predsjednik sisačkoga Gradskog vijeća.

Novak i sedmero vijećnika izvijestili su prošlog tjedna da su, nezadovoljni izbornim rezultatom HSP-a, za što su okrivili središnjicu koja je za nositelja liste u VI. izbornoj jedinici postavila Antu Đapića, izašli iz stranke i da djeluju kao nezavisni vijećnici. Veljko Novak također je priopćio da će njihov primjer slijediti i drugi članovi sisačkih ogranaka, njih 2700.

Predsjednik Časnoga suda HSP-a Željko Soldo njegove je optužbe ocijenio manipuliranjem javnosti.

"Upravo je Novak bio koordinator za VI. izbornu jedinicu i on je inzistirao da Anto Đapić bude nositelj liste. Sada za izborni neuspjeh prebacuju krivnju na Đapića iako je njegova odgovornost mnogo veća", kaže Soldo.

Na nedavnoj konferenciji za novinare povjerenik županijskog HSP-a Pejo Trgovčević izjavio je kako središnjica stranke nije dobila nijedan pisani zahtjev za ispis. Osim toga, dodao je, sisački ogranak imao je samo 167 članova s plaćenom članarinom te mu nije jasno otkud Novak manipulira s 2700 članova.

(Hina) xssis ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙