FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TŽV Gredelj ugovorio izvozne poslove za 34 milijuna kuna

Autor: tmis
ZAGREB, 20. veljače 2012. (Hina) - Tvornica željezničkih vagona Gredelj ugovorila je sa Željezničkim prevozom Crne Gore, Elektroprivredom Bosne i Hercegovine te američkom tvrtkom Electro-Motive Diesel izvozne poslove u ukupnoj vrijednosti od gotovo 34 milijuna kuna, izvijestili su danas iz Gredelja dodajući da su te poslove ugovorili tijekom prošlog tjedna.

Za Željeznički prevoz Crne Gore TŽV Gredelj će izvršiti popravak i modernizaciju dva elektromotorna vlaka uz podizanje standarda i sigurnosti prijevoza putnika, kao i mali popravak jedanaest putničkih vagona različitih serija, a ukupna vrijednost tih radova je 15 milijuna kuna.

Iz Gredelja ističu da su te poslove u Crnoj Gori dobili na međunarodnim natječajima kao najpovoljniji ponuditelj.

Za Elektroprivredu Bosne i Hercegovine TŽV Gredelj će izraditi 40 postolja za teretne vagone, a ukupna vrijednost radova je 5 milijuna kuna.

Za tvrtku Electro-Motive Diesel-EMD, koja je u vlasništvu američke tvrtke Progress Rail Manufactoring Corporation (podružnica kompanije Caterpillar), izradit će 88 okvira postolja za lokomotive, ukupne vrijednosti radova od 14 milijuna kuna.

U vezi tog posla iz Gredelja ističu da je to prvi konkretan plod nedavno potpisanog sporazuma o zajedničkom razvoju i promociji sa spomenutom američkom tvrtkom.

Povodom tih za Gredelj važnih izvoznih poslova predsjednik Uprave Ivan Tolić ističe kako je to u današnjim teškim vremenima izuzetno bitno za daljnji razvoj tvrtke.

Najavljuje i kako uskoro očekuju i druge važne projekte na području rekonstrukcije i modernizacije lokomotiva te vagona i vlakova.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙