FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Matušić o sjednici županijskog odbora HDZ-a

Autor: ddub
DUBROVNIK, 18. veljače 2012. (Hina) - Županijski odbor HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije jednoglasno je odlučio da se ponište izbori u temeljnim ograncima HDZ-a u Dubrovniku Pile-Kono i Gruž zbog propusta tijekom izbora.

"Županijski odbor jednoglasno je utvrdio da je bilo nepravilnosti te da se izbori moraju ponoviti u dva temeljna ogranka, a također je dogovoreno da se uspostavi jedna vrsta monitoringa i nadzora prilikom novih izbora u temeljnim ograncima gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik", kazao je danas predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Frano Matušić.

Matušić je rekao da razlog održavanja sinoćnje sjednice bio prigovor o tijeku izbora u temeljnim ograncima stranke u Gradu Dubrovniku o čemu se Županijski odbor očitovao, te je utvrđeno da je bilo nepravilnosti i kršenja statuta.

Rekao je kako je postojao prijedlog o raspuštanju Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik ali da je Županijski odbor donio drugačiju odluku.

Na četverosatnoj sjednici sudjelovao je i glavni tajnik stranke Branko Bačić.

Raspuštanje dubrovačkog ogranka stranke zatražio je Blaž Pezo, koji je bio kandidat za predsjednika dubrovačkih odbora stranke, ali ju je povukao zbog, kako je rekao na konferenciji za novinare prošlog tjedna, nedemokratičnosti unutarstranačkih izbora. Zatražio je da se imenuje povjerenik koji bi proveo nove izbore, ustvrdivši da je HDZ u gradu Dubrovniku na čelu s Dubravkom Šuicom dotaknuo dno.

(Hina) xddub yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙