FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pusić na konferenciji norveških veleposlanika

Autor: vmrs
ZAGREB, 17. veljače 2012. (Hina) - Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je u petak norveškoga veleposlanika Henrika Ofstada i s njime razgovarala o regionalnoj konferenciji norveških veleposlanika iz zemalja jugoistočne Europe i predstavnika norveškog ministarstva vanjskih poslova, koja će se održati u ponedjeljak u Zagrebu, priopćeno je iz MVEP-a.

U sklopu konferencije ministrica Pusić govorit će o hrvatskim euroatlantskim integracijskim iskustvima te perspektivi i ciljevima zemalja jugoistoka Europe.

Ministrica Pusić istaknula je na sastanku s Ofstadom kako je Hrvatska zainteresirana za prenošenje iskustava iz uspješnog modela regionalne suradnje koji ostvaruju Norveška i ostale skandinavske zemlje u okviru Nordijskog vijeća.

Kroz takav oblik regionalne suradnje sve nordijske zemlje zadržavaju individualnost u pogledu članstva u pojedinim međunarodnim organizacijama i inicijativama, istodobno dajući svoj doprinos definiranju tema i područja suradnje od zajedničkog interesa.

Ministrica Pusić zahvalila je Norveškoj na brojnim oblicima pomoći koje je kontinuirano pružala Hrvatskoj od njezina osamostaljenja. To se prije svega odnosi na gospodarsku i humanitarnu pomoć, suradnju u razvojnim projektima, pomoć u razminiranju u kojem je Norveška jedan od najvećih donatora Hrvatskoj za takve operacije, te financiranje aktivnosti povezanih s hrvatskim pripremama za članstvo u Europskoj uniji.

(Hina) xvm/xpp ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙