FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pusić telefonski s bugarskim i talijanskim ministrom

Autor: vmrs
ZAGREB, 17. veljače 2012. (Hina) - Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić zahvalila je u petak bugarskome ministru vanjskih poslova Nikolaju Mladenovu što je bugarski parlament ratificirao Ugovor o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, te ministru vanjskih poslova Italije Giuliu Terziu di Sant'Agati na ovotjednoj ratifikaciji Ugovora u donjem domu talijanskog parlamenta, priopćeno je iz MVEP-a.

U telefonskom razgovoru ministrica Pusić zahvalila je ministru Mladenovu na ratifikaciji hrvatskog pristupnog ugovora i pozitivnoj raspravi u bugarskom parlamentu. Ugovorila je i sastanak s bugarskim kolegom na marginama predstojećeg sastanka Vijeća ministara vanjskih poslova Europske unije koji će biti 27. veljače u Bruxellesu, a na kojem će razgovarati o mogućim oblicima daljnje suradnje između dviju država.

Ministrica Pusić kontaktirala je i s ministrom vanjskih poslova Italije Giuliom Terziom di Sant'Agatom te mu zahvalila što je ovaj tjedan hrvatski pristupni ugovor ratificiran i u donjem domu talijanskog parlamenta.

(Hina) xvm/xpp ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙