FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Burns obećao BiH nastavak potpore SAD

Autor: rmav
SARAJEVO, 17. veljače 2012.(Hina) - Zamjenik američke državne tajnice William Burns potvrdio je u petak u Sarajevu kako će Sjedinjene Države nastaviti odlučno podupirati Bosnu i Hercegovinu na njenom putu prema euroatlanstkim integracijama.

U sklopu regionalne turneje Burns se tijekom poslijepodneva odvojeno sastao s članovima predsjedništva BiH, predsjednikom vijeća ministara Vjekoslavom Bevandom i ministrom vanjskih poslova Zlatkom Lagumdžijom.

Svi sastanci održani su iza zatvorenih vrata, a u priopćenju objavljenom nakon susreta američkog diplomata i Vjekoslava Bevande ističe se kako je tijekom razgovora Burns potvdio punu potporu njegove vlade prioritetima što ih je postavio novi predsjednik vijeća ministara BiH.

Rječ je o europskim integracijama, jačanju gospodarstva i što skorijem primanju BiH u punopravno članstvo NATO-a.

Burns je dodao kako SAD pridaju veliko značnje Bevandinom "pragmatičnom i praktičnom pristupu otklanjanju zapreka na putu ka punopravnom članstvu u NATO i EU".

William Burns je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom BiH i SAD pohvalivši angažman BiH kao nestalne članice vijeća sigurnosti UN-a, te sudjelovanje oružanih snaga BiH u međunarodnim vojnim misijama u Iraku i Afganistanu.

(Hina) xrmav yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙