FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ISPRAVAK VIJESTI HNA8696 "Američki državni podtajnik ..."

Autor: dhai
WASHINGTON/ZAGREB, 15. veljače 2012. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA8696 emitiranoj pod naslovom "Američki državni podtajnik stiže u posjet Hrvatskoj" u prvom pasusu vijesti isprave krivo naveden mjesec TRAVANJ u VELJAČU.

Ispravak vijesti HNA8696

Američki državni podtajnik dolazi u posjet Hrvatskoj

WASHINGTON/ZAGREB, 15. veljače 2012. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA8696 emitiranoj pod naslovom "Američki državni podtajnik stiže u posjet Hrvatskoj" u prvom pasusu vijesti isprave krivo naveden mjesec TRAVANJ u VELJAČU.

Ispravljena vijest glasi u cijelosti:

WASHINGTON/ZAGREB, 15. veljače 2012. (Hina) - Zamjenik američke državne tajnice Willam Burns posjetit će od 16. do 20. veljače Austriju i zemlje jugoistočne Europe, uključujući i Hrvatsku, priopćio je u srijedu State Department.

Burns će u četvrtak u Beču sudjelovati na trećoj Ministarskoj konferenciji partnera Pariškog pakta, na kojoj će se raspravljati o načinima borbe protiv krijumčarenja opijuma i heroina što potiču iz Afganistana. Konferencija će u dvorcu Hofburg okupiti ministre i druge predstavnike iz više od 55 zemalja i međunarodnih organizacija, a na njoj će sudjelovati i glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon.

Nakon Beča, američki državni podtajnik posjetit će Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Kosovo i Hrvatsku, s čijim će visokim dužnosnicima razgovarati o bilateralnim i regionalnim pitanjima, najavio je State Department.

Burns će se u nedjelju u Zagrebu sastati s ministricom vanjskih i europskih poslova Vesnom Pusić, potvrđeno je iz MVEP-a.

"Tijekom svojih sastanaka, državni podtajnik Burns naglasit će američku predanost zemljama zapadnog Balkana i nastavak potpore njihovim euroatlantskim aspiracijama. On će potaknuti veću regionalnu suradnju te istaknuti potrebu da čelnici tih zemalja rješavaju ključna pitanja kao što su vladavina prava i gospodarski razvoj", ističe u priopćenju američko Državno tajništvo.

Bill Burns, drugi čovjek State Departmenta, karijerni je diplomat koji dužnost zamjenika državne tajnice obnaša od srpnja 2011., a prije toga je bio državni podtajnik za politička pitanja, veleposlanik u Rusiji, pomoćnik državne tajnice za Bliski istok, te veleposlanik u Jordanu.

Uredništvo Hine

(Hina) xdh ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙