FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Apel Dukata za nesmetan rad njegovih mljekara

Autor: dsta
ZAGREB, 16. veljače 2012. (Hina) - Mliječna industrija Dukat pozvala je večeras prosvjednike, koji blokiraju njene mljekare, da omoguće prikupljanje mlijeka od Dukatovih kooperanata, a apelirala i na Ministarstvo unutarnjih poslova i nadležne policijske uprave da se mljekarama omogući nesmetan rad i otkup mlijeka.

Sirela, Dukat i KIM Mljekara Karlovac predstavljaju povezani sustav mljekara Dukata d.d., koje je blokirano posljednja tri dana, od kada je započela blokada bjelovarske Sirele, navodi se u priopćenju Dukata.

Ističu kako se prosvjedi i blokade mljekara i dalje nastavljaju unatoč zaključcima mljekara i proizvođača mlijeka donesenim jučer u Ministarstvu poljoprivrede, kojim je potvrđeno od strane mljekara pa tako i Dukata da će se s proizvođačima mlijeka pregovarati o uvođenju novog modela izračuna otkupne cijene mlijeka.

Dukat d.d. u priopćenju poručuje svojim proizvođačima mlijeka kako neće biti u mogućnosti prikupljati sve proizvedeno mlijeko, budući da je sustav mljekara Dukata blokiran već samom blokadom bjelovarske Sirele.

Apelira na prosvjednike, za koje navodi da većim dijelom nisu Dukatovi kooperanti, da omoguće prikupljanje mlijeka od Dukatovih kooperanata, a koji danas zajedno s Dukatom trpe višemilijunske štete.

Povrh svega, Dukat apelira na Ministarstvo unutarnjih poslova i nadležne Policijske uprave da poduzmu sve potrebne radnje kako bi se zaštitilo ustavno pravo, interesi i sigurnost zaposlenika, imovine i poslovanja Dukata u Hrvatskoj, ističu iz te kompanije.

Napominju kako je, unatoč dobivenim garancijama od mjerodavnih i nadležnih tijela kako će najkasnije tijekom današnjeg poslijepodneva u Sireli biti uklonjene sve blokade i omogućen otkup mlijeka od Dukatovih kooperanata, blokada Sirele i prometnica u odnosu na prethodno razdoblje dodatno ojačana.

"U Dukatu razumijemo nagomilano nezadovoljstvo i problematiku poljoprivrednih proizvođača, dodatno potenciranu značajnim smanjenjem subvencija u poljoprivredi i budžeta interventnih mjera, no isto tako odbijamo biti kolateralna žrtva mnogo veće i kompleksnije problematike na koju Dukat nema utjecaja, a što se upravo danas događa", navode iz te kompanije, najvećeg otkupljivača mlijeka u Hrvatskoj.

(Hina) xpp/xds yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙