FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski seljački savez podržava prosvjede proizvođača mlijeka

Autor: dsta
ZAGREB, 16. veljače 2012. (Hina) - Hrvatski seljački savez priopćio je kako podržava prosvjed u organizaciji Saveza udruga mljekara navodeći kako i članovi Seljačkog saveza, koji se bave mljekarstvom, također sudjeluju u prosvjedu kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo odlukom otkupljivača o smanjenju otkupne cijene mlijeka.

Nadamo se da će prevladati razum i riješiti se problemi proizvođača mlijeka jer će u protivnom proizvođači mlijeka morati ugasiti proizvodnju, a hrvatski građani će u tom slučaju biti prisiljeni konzumirati uvozno mlijeko sumnjive kvalitete koje je danas sve više prisutno na policama trgovačkih lanaca u Hrvatskoj, upozoravaju iz te udruge.

Iz Hrvatskog seljačkog saveza ističu kako očekuju od Ministarstva poljoprivrede aktivnije uključivanje u rješavanje ovog gorućeg problema, a prije svega da odmah isplati sve zaostale potpore za mlijeko koje nisu isplaćene od devetog mjeseca 2011. godine.

Najavljuju i da će u cilju rješavanja problema proizvođača mlijeka Hrvatski seljački savez sutra dopodne održati tiskovnu konferenciju ispred Sirele u Bjelovaru.

(Hina) xpp/xds yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙