FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ban Ki-moon i Fischer zatražili prestanak nasilja u Siriji

Autor: spđ
BEČ, 16. veljače 2012. (Hina) - Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon i austrijski savezni predsjednik Heinz Fischer su nakon bilateralnog razgovora u četvrtak u bečkom Hofburgu zatražili hitan prestanak nasilja i krvoprolića u Siriji.

"Potrebno je usvojiti rezoluciju Ujedinjenih naroda o Siriji, kako bi se postiglo primirje, a prestalo nasilje jer sadašnje stanje je neprihvatljivo", rekao je austrijski predsjednik Fischer na konferenciji za novinare.

Ban Ki-moon je kazao da je važno da se usvoji rezoluciju UN o Siriji te da se razmotre sve opcije kako bi se zaustavilo nasilje. O najavljenom održavanju referenduma u Siriji kazao je da je to važno, ali da sirijske vlasti moraju hitno zaustaviti nasilje i početi pregovore o budućnosti.

O stanju u Siriji također je rekao da je potrebna hitna promjena politike dok ne bude prekasno. Naglasio je da Međunarodna zajednica prema Siriji mora nastupiti jednoglasno.

U Beču će glavni tajnik UN-a o Siriji razgovarati s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovom i francuskim ministrom vanjskih poslova Alainom Juppeom te s austrijskim ministrom vanjskih poslova Michaelom Spindeleggerom.

Ban Ki-moon je u Beču u povodu obilježavanja 15. obljetice pripremne komisije organizacije za sveubuhvatnu zabranu nuklearnih pokusa (CTBTO) održao predavanje o temi "osnaživanje ljudi u svjetskim promjenama".

Navečer će biti gost saveznog predsjednika Heinza Fischera na čuvenom balu u državnoj bečkoj operi (Opernball) koji će ove godine uz austrijski državni vrh okupiti brojne uglednike iz političkog, gospodarskog i kulturnog života iz inozemstva, među njima bit će i hrvatski premijer Zoran Milanović, koji će biti počasni gost austrijskog kancelara Werera Faymanna.

(Hina) xspđ ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙