FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Moskva ulaže veto na "neprihvatljivu" rezoluciju o Siriji

Autor: mhaj
MOSKVA , 1. veljače 2012. (Hina/AFP) - Ruski veleposlanik pri UN-u Vitalij Čurkin, u srijedu je upozorio kako će Rusija uložiti veto na bilo kakav prijedlog rezolucije Vijeća sigurnosti o Siriji koji ocijeni "neprihvatljivim", dodavši kako će se pregovori nastaviti.

"Ako tekst bude neprihvatljiv, glasovat ćemo protiv", rekao je, kako prenose ruske agencije, a svako negativno glasovanje Rusije u Vijeću sigurnosti jednako je pribjegavanju pravu te zemlje na ulaganje veta.

"Nećemo dopustiti prolaz bilo kakvog teksta koji smatramo neprihvatljivim ili teksta koji bi doveo do pogoršanja sukoba. Nećemo dopustiti da se takav tekst usvoji i to ćemo jasno kazati svojim kolegama", rekao je Čurkin.

Nekoliko sati ranije, zamjenik ruskoga ministra vanjskih poslova Genadij Gatilov je izjavio kako će se u UN-u nastaviti rasprava te da se u danima koji predstoje neće održati nikakvo glasovanje.

Šef francuske diplomacije Alain Juppe u srijedu je izjavio kako je zamijetio "nešto manje negativno" rusko stajalište tijekom sastanka u New Yorku UN-ova Vijeća sigurnosti, istaknuvši kako je dosad u krizi u Siriji smrtno stradalo 6000 ljudi.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙