FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tadić smatra da je referendum na Kosovu štetan

Autor: ssai
BEOGRAD, 14. veljače 2012. (Hina) - Srbijanski predsjednik Boris Tadić poručio je u utorak kako je referendum, koji provode Srbi sa sjevera Kosova, štetan za državne interese Srbije.

Tadić je kazao kako ima razumijevanja za potrebu Srba sa sjevera Kosova da iskažu svoju političku volju, ali da ne postoji mogućnost da lokalne samouprave učine više od države u rješavanju problema srpskog stanovništva na Kosovu, priopćeno je u utorak iz Tadićeva ureda.

"Ovaj potez čelnika općina na sjeveru Kosova može samo smanjiti potencijal države", poručio je Tadić i dodao kako referendum ne koristi interesma Srba na Kosovu.

"Na ovaj način odmaže se državi u obrani legitimnih interesa na Kosovu i Metohiji", ustvrdio je Tadić.

Ponovio je kako Srbija neće priznati neovisnost Kosova, da ona poštuje rezoluciju 1244 UN i da traga za rješenjima za nastup kosovskih predstavnika na regionalnim forumima, koja neće značiti ni eksplicitno niti implicitno priznavanje neovisnosti Kosova.

U tri od četiri općine na sjeveru Kosova, naseljene pretežito Srbima, u utorak je započeo dvodnevni referendum s pitanjem "Prihvaćate li institucije takozvane Republike Kosovo?", dok će u četvrtoj općini referendum trajati samo jedan dan i to u srijedu.

Referendum se u utorak održava u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, Zvečanu i Zubinom Potoku, dok će u srijedu biti održan i u Leposaviću. Za glasovanje je, po ranijim najavama, pripremljeno oko 40 tisuća glasačkih listića, od čega oko 1300 na albanskom jeziku, a referendum bi trebao obuhvatiti nešto više od 35 tisuća građana s pravom glasa.

(Hina) xdas yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙