FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Optima Telekom s rastom operativne dobiti

Autor: tmis
ZAGREB, 14. veljače 2012. (Hina) - Optima Telekom (OT) prošle je godine ostvario porast operativne dobiti (EBITDA) za 40,6 posto u odnosu na 2010., kao i povećanje ukupnih konsolidiranih poslovnih prihoda za 7,5 posto, izvijestili su danas iz te tvrtke.

Ne navodeći iznose operativne dobiti, iz te tvrtke ističu da su najveći rast u uslugama, od 19,3 posto, zabilježili prošle godine u prihodima od internet usluga.

Iz OT-a iznose da su im ukupni konsolidirani prihodi od 494,2 milijuna kuna za 7,5 posto bili viši nego oni u 2010., a osim prihoda od interneta porast bilježe i kod prihoda od podatkovnih usluga, za 6,7 posto, te od veleprodajnih usluga za 30,6 posto.

Kapitalna ulaganja OT-a lani su iznosila 34,2 milijuna kuna. Ističu i da su do danas realizirali 2.422 kilometara vlastite svjetlovodne mreže na području cijele Hrvatske.

Ocjenjući poslovne rezultate za prošlu godinu dobrim unatoč nepovoljnim tržišnim prilikama, predsjednik Uprave Optima Telekoma Matija Martić najavio je da ove godine planiraju i dalje razvijati svoju mrežu korištenjem najnovijih tehnologija i globalnih telekomunikacijskih rješenja.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙