FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 9. veljače

Autor: dduk
ZAGREB, 8. veljače 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 9. veljače.

OSIJEK/ZAGREB - Stožera za obranu poljoprivrede je za četvrtak, 9. veljače, u 12 sati najavio početak prosvjeda seljačkih udruga u gotovo svim kontinentalnim županija, a najavili su da neće blokirati prometnice. Povod prosvjedima je ignoriranje seljačkih zahtjeva upućenih Vladi kojima se traže isplata prošlogodišnjih poticaja i razgovori o najavljenom smanjenju dijela proračuna namijenjenog poljoprivredi, istaknuli su predstavnici Stožera nakon sastanka održanog u srijedu u Novoj Gradiški. Prema najavama organizatora, prosvjedi su prijavljeni u gotovo svim kontinentalnim županijama na pedesetak lokacija. Najviše prosvjednih mjesta, devet trebalo bi biti u Osječko-baranjskoj županiji. U Brodsko-posavskoj prosvjedovati će se na tri mjesta Vrpolju, Rešetarima i Lužanima, za Zagrebačku županiju prosvjedno mjesto je u Ivanić Gradu, u Velikom Grđevcu za Bjelovarsko-bilogorsku županiji, u Sisačko-moslavačkoj u Sisku, a prosvjedno mjesto u Požeško-slavonskoj županiji i ovaj će put biti u Ferovcu.

ZAGREB - Na konferenciji za novinare predstavit će se tvrtka Wuestenrot Životno osiguranje, nova kompanija unutar Wuestenrot grupe. Čelnici Wuestenrot Životnog osiguranja i Wuestenrot Stambene štedionice izvijestit će o razlozima ulaska i investiranja u Hrvatskoj i planovima za daljnje poslovanje (11 sati, hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

PULA - Ovogodišnja 19. izložba hrane, pića i ugostiteljske opreme "Histria", koja će se održati od 9. do 11. veljače, predstavit će se 207 izlagača iz 17 županijskih gospodarskih komora. U sklopu izložbe održat će se međunarodni poslovni razgovori gospodarstvenika s ciljem uspostave kontakata između proizvođača hrane, pića, ugostiteljske opreme i malog turizma te inozemnih i domaćih partnera. Izložbu će, prema najavama organizatora, otvoriti ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras (11 sati, Dom hrvatskih branitelja, Leharova 1).

dežurne urednice:

prije podne: Damir Margetić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙