FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Splitsko-dalmatinskoj županiji zbog snijega odsječeno 900 osoba

Autor: pgas
SPLIT, 8. veljače 2012. (Hina) - U Splitsko-dalmatinskoj županiji zbog snijega je još odsječeno oko 900 osoba, a na današnjem sastanku županijskoga Stožera za zaštitu i spašavanje zaključeno je kako pomaganje tim ljudima mora biti prioritet svih tijela i služba, izvijestio je načelnik tog stožera Luka Brčić.

Po najnovijim informacijama, najugroženija su sela i zaseoci na području općina Hrvaca, Muća i Otoka, u Imotskoj krajini na području općina Prološca, Ciste Provo i Zagvozda te nekoliko sela na vrgoračkom području, kaže Brčić.

Po njegovim riječima, trenutačno u toj županiji snježne nanose uklanja 68 vozila i strojeva, od kojih je 14 stiglo u posljednja dva dana kao pomoć iz drugih dijelova Hrvatske.

Problem je to što su ceste prema snijegom zametenim selima i zaseocima uske i njima ne mogu prolaziti vozila i strojevi za čišćenje, osim freza, a trenutačno imamo samo četiri freze, rekao je Brčić i dodao kako je danas na području Splitsko-dalmatinske županije u pripravnost stavljeno i desetak pripadnika Hrvatske vojske sa skijaškom opremom za pomoć ljudima u snijegom odsječenim područjima.

"Stožer za zaštitu i spašavanje danas je također odlučio da se zbog snježnih oborina u svim osnovnim i srednjim školama odgađa nastava do kraja ovog tjedna na području županije, osim otoka Brača, Hvara i Visa te Makarske, gdje snježne oborine ne ugrožavaju dolazak učenika u škole", rekao je Brčić.

Splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader na današnjem je sastanku Stožera pozvao sve građane te mjerodavne službe i tijela u županiji da se danas i sutra dodatno angažiraju na čišćenju snijega i poledice jer se od petka, kako je rekao, očekuju nove snježne oborine.

"Apeliram da se ne samo u Splitu, nego u svim dijelovima županije ulože maksimalni napori u iduća dva dana na uklanjanju snijega i poledice kako bismo što spremnije dočekali novo pogoršanje vremena", istaknuo je župan Sanader.

(Hina) xpgas ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙