FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U BiH i dalje blokiran niz važnih prometnica

Autor: rmav
SARAJEVO, 7. veljače 2012.(Hina) - Teški strojevi i stotine ljudi nastavili su u utorak u Bosni i Hercegovini tijekom cijelog dana raščišćavati magistralne ceste i prometnice u naseljenim mjestima od velikih gomila snijega, no prema izvješćima auto-moto klubova i uprava civilne zaštite Federacije BiH i Republike Srpske još uvijek su blokirani neki ključni prometni pravci.

U popodnevnim satima još uvijek je bio prekinut promet na cesti između Sarajeva i Mostara južno od Jablanice, a i dalje je u prekidu i željeznički promet od Sarajeva prema Mostaru i Pločama.

Zatvorene su također i cestovne prometnice od Mostara zapadno prema Širokom Brijegu te istočno k Nevesinju i Gacku, a sniježni nanosi onemogućuju i promet između Livna i Tomislavgrada te Kupresa, kao i između Stoca i Neuma. Snijeg je blokirao i ključni cestovni pravac koji od Sarajeva preko Foče vodi ka Crnoj Gori.

Brojna sela na istoku Bosne i dalje su potpuno prometno odsječena pa se dostava hrane i lijekova te evakuacija bolesnika obavljaju isključivo helikopterima.

Na području Hercegovine pojavili su se problemi u opskrbi električnom energijom prouzročeni kvarovima, zbog čega i veći dio Mostara nije imao struju.

Neum je već treći dan bez opskrbe električnom energijom.

Iz Elektroprivrede BiH objavljeno je upozorenje kako je elektroenergetski sustav angažiran do maksimalnih granica te kako zbog otežanog prometa već ponestaje ugljena za rad termoelektrana, dok hidroelektrane zbog iznimno niskog vodostaja jedva mogu raditi.

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙