FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mostar i više općina u Hercegovini bez struje

Autor: zkre
MOSTAR, 7. veljače 2012. (Hina) - Veći dio Mostara te brojna naselja i više općina u Hercegovini ostala su u utorak prijepodne bez napajanja električnom energijom zbog kvarova na postrojenjima i rušenja nekoliko visokonaponskih dalekovoda zbog snažne bure, snijega i leda, a promet cestama je i dalje ograničen tek na nekoliko prometnica.

Središnji dio Mostara ostao je u utorak prijepodne bez električne energije zbog kvara na transformatorskom postrojenju najvjerojatnije od preopterećenja zbog povećane potrošnje. Snažna bura prouzročila je i kvarove na visokonaponskim dalekovodima koji Mostar povezuju s nizom elektrana sjeverno od grada.

Više naselja u dijelovima općina u zapadnoj Hercegovini također je bez napajanja električnom energijom zbog kvarova na tranformatorskim stanicama i dalekovodima.

Načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin poslao je zahtjev Oružanim snagama BiH za pomoć ovoj općini budući su sve prometnice blokirane.

Općina Nevesinje u istočnoj Hercegovini danas je također ostala bez električne energije.

Iz dviju elektroprivreda su pozvali potrošače na racionalnije korištenje električne energije.

Područje Hercegovine su zaobišle najavljene snježne padaline, no normalizaciju stanja u gradu ometa jaka bura koja puše od sinoć i stvara nove nanose na prometnicama. Prema Mostaru se jedino može doći iz pravca Čapljine, dok je i dalje blokiran pristup iz pravca Sarajeva, Čitluka i Širokog Brijega.

Prema navodima lokalnih medija, više je trudnica odlučilo roditi kod kuće ili u domovima zdravlja u općinama u zapadnoj Hercegovini budući ne mogu stići do Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru. Opskrba osnovnim životnim namirnicama je otežana zbog čega su trgovine poluprazne.

(Hina) xzkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙