FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki Hrvati za reformu viznog režima SAD

Autor: dmus
ZAGREB/WASHINGTON, 9. veljače 2012. (Hina) - Nacionalni savez kulturne zaklade američkih Hrvata (NFCACF) u četvrtak je priopćio da daje punu podršku reformi Visa Waiver Programa (VWP), koji omogućuje državljanima nekih zemalja da u SAD putuju turistički ili poslovno bez vize te da tamo ostanu do 90 dana, po kojoj bi taj program prvi put obuhvatio i Hrvatsku.

Predsjednik NFCACF-a Bill Vergot, stoji u priopćenju, nedavno je u pismu Odboru za pravosuđe američkog Senata takav plan nazvao "kamenom temeljcem za sve bolje odnose između dviju zemalja".

Prijedlog zakona o pojačanoj sigurnosti i reformi VWP-a 2012. omogućit će Hrvatskoj skoro priključenje tom programu, čime bi prestala nužnost da hrvatski državljani u SAD mogu ući samo s vizom, navodi se u priopćenju.

"Vrijeme je da se Hrvatskoj odobri privilegij članstva u tom korisnom programu koji će povećati putovanja hrvatskih državljana u SAD", stoji u priopćenju.

NFCACF također poziva sve američke Hrvate koji podupiru reformu VWP-a da telefonom kontaktiraju svoje predstavnike u Kongresu i od njih zatraže da ubrzaju postupak usvajanja prijedloga zakona još tijekom aktualnog zasjedanja Kongresa.

NFCACF je krovna organizacija zajednica američkih Hrvata koje zajedno imaju oko 130 tisuća članova.

(Hina) xdam ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙