FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Donacija slovenskog veleposlanstva Dječjem domu u Nazorovoj

Autor: smar
ZAGREB, 9. veljače 2012. (Hina) - Veleposlanik Republike Slovenije u Hrvatskoj Vojko Volk danas je uz nazočnost pomoćnice ministrice za socijalnu politiku i mlade Jasne Ćurković-Kelave u Dječjem domu "Zagreb" u Nazorovoj predao donaciju slovenskog veleposlanstva u iznosu od 7500 kuna v.d. ravnateljici Jelici Belošević .

Ovo smo prikupili našim naporima, nešto smo zaradili od naše priredbe na Cvjetnom trgu ove godine povodom 20 godina nezavisnosti obje zemlje, nešto smo prikupili od naših donatora, od naših firmi koje rade u Hrvatskoj, a nešto smo i sami pridonijeli te smo to napravili s velikim veseljem, kazao je veleposlanik Volk. Napomenuo je kako pomno prate put ulaska Hrvatske u Europsku uniju, kako smatra da obje zemlje mogu učiti jedna od druge te da je novi zakon o usvajanju djece u Hrvatskoj veoma zanimljiv i za Sloveniju.

Na novinarski upit kako su se odlučili za Nazorovu, Volk je istaknuo kako su Dom i veleposlanstvo susjedi, da poznaju i cijene rad Dječjeg doma te da je donacija napravljena od srca.

Jasna Ćurković-Kelava zahvalila se na donaciji veleposlanstva te istaknula kako ovaj čin označava nastavak dobre suradnje dviju država.

Na upit novinara o novom zakonu koji je u pripremi Ćurković-Kelava kazala je da se radi o obiteljskom zakonu koji je, kako je ocijenila, dobro regulirao područje posvojenja, te da će se kao Ministarstvo "više orijentirati na ubrzavanje postupaka samih posvajanja, odnosno skraćivanja boravka djece u instituciji kod svih karika koje sudjeluju u lancu posvojenja". "Nastojat ćemo da taj boravak bude najviše šest mjeseci", istaknula je.

"Svaka donacija nam dobro dođe, ona koristi za nadogradnju, za neka didaktička sredstva koja su potrebna u radu s djecom za neke bolje uvjete života, sve ono što iz redovnih sredstava ne možemo namiriti, a sve u cilju toga kako bi s djecom mogli bolje raditi te kako bi napredovali u domu", istaknula je Jelica Belošević dodavši kako smatra da će novi zakon pomoći u radu institucije.

(Hina) xsmar yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙