FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 30. siječnja

Autor: gvla
ZAGREB, 29. siječnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za ponedjeljak, 30. siječnja:

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić održat će radni sastanak s predsjednicom Udruge sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež Lanom Peto Kujundžić i članovima Udruge. Na sastanku će se raspravljati o mogućnostima ubrzavanja postupaka vezanih za posvajanja djece (13 sati, Dječji dom Zagreb, Nazorova 49)

ZAGREB - Konstituirajuća sjednica Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) (11 sati, prostorije HZZO-a, Margaretska 3)

RIJEKA - Redovita konferencija za novinare u sjedištu Primorsko-goranske županije na kojoj će, uz obnašatelja dužnosti župana Vidoja Vujića, videolinkom iz Zagreba sudjelovati potpredsjednik Vlade Neven Mimica, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina i ravnatelj CARNet-a Zvonimir Stanić. Videolinkom iz sjedišta Grada Rijeke uključit će se i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, te iz Rektorata Sveučilišta u Rijeci rektor Pero Lučin. Zajedničkom se konferencijom želi naglasiti važnost povezivanja institucija državne uprave, jedinica lokalne samouprave i obrazovnih institucija, te korištenja novih tehnologija. Jedna od tema je i nova zgrada Županije kao prva zgrada javne uprave opremljena solarnim ćelijama za proizvodnju električne energije i projekt modernizacije javne uprave e-Županija. (10 sati, sjedište Županije, Slogin kula 2) Uoči konferencije predviđen je i obilazak nove zgrade (9,30 sati).

ZAGREB - Otvorenje međunarodne radionice "Nakladništvo danas - perspektive, teškoće, zakonski okviri, potpore, tržišna situacija i strategije u Europi, u Hrvatskoj i u jugoistočnoj Europi" koja se od 30. siječnja do 1. veljače održava u organizaciji udruge Knjižni blok. Na radionici će njemački stručnjaci s područja nakladništva kolegama iz Hrvatske i regije predstaviti uspješne modele u nakladništvu kako bi im pomogli u prevladavanju teškoća s kojima se svakodnevno suočavaju u svom radu. Na predavanjima, radionicama i diskusijama sudjelovat će, među ostalima, direktor međunarodnog odjela Frankfurtskog sajma knjiga Tobias Voss i direktor Leipziškog sajma knjiga Oliver Zille, predstavnici Njemačke udruge nakladnika i knjižara te nakladničke scene iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Kosova, Makedonije, BiH, Austrije i Švicarske (15 sati, Goethe-Institut, Ulica Grada Vukovara 64). U večernjim satima u zagrebačkoj Gradskoj skupštini na Gornjem gradu održat će se svečani prijam na kojemu će se okupljenima obratiti i ministrica kulture RH Andrea Zlatar Violić (20 sati, Stara gradska vijećnica, Ćirilometodska 5)

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xgvla yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙