FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 7. veljače

Autor: jjur
ZAGREB, 6. veljače 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska - za utorak, 7. veljače:

ZAGREB - U sklopu aktivnosti projekta "EU IN FOrum", GONG organizira okrugli stol "Nakon referenduma – Što dalje?". Raspravljat će se o članstvu Hrvatske u EU te o tome što Hrvatsku čeka u idućih godinu i pol dana kako bi se što bolje prilagodili članstvu. Okrugli stol će otvoriti predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem, predsjednik Vijeća GONG-a Berto Šalaj i šef Delegacije EU u Hrvatskoj Paul Vandoren, a u raspravi će sudjelovati neovisni stručnjaci, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti, nevladinih organizacija, akademske zajednice i veleposlanstava. (10 do 12 sati, dvorana Ivana Mažuranića, Hrvatski sabor, Trg Sv. Marka 6).

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade RH i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić sastat će se sa šefom Odjela za REITOX i međunarodnu suradnju pri Europskom centru za praćenje droga i ovisnosti o drogama (EMCDDA) Alexisom Goosdelom (11 sati, Banski dvori, Trg Sv. Marka 2). Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka o kojem će iz Vlade izvijestiti priopćenjem.

ZAGREB - Kandidat za predsjednika HDZ-a Drago Prgomet organizira konferenciju za novinare "Zašto se HDZ ne ponaša kao oporba?" Na konferenciji će Prgomet govoriti o, kako navodi, vladajućoj koaliciji koja kontradiktornim i nedorečenim izjavama i postupcima izaziva zabrinutost i zbunjenost građana te o tome "tko doista vlada vladom". (12 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Bivši premijer Ivo Sanader sutra će dati svoj iskaz u USKOK-u koji ga sumnjiči za milijunsko pogodovanje tvrtki DIOKI Roberta Ježića. Sanadera se sumnjiči da je zlouporabio premijerski položaj i DIOKI-ju omogućio struju po nižoj cijeni, a upravu HEP-a naveo i da Ježiću isplati zajam od 15 milijuna kuna. Potom je na štetu JANAF-a DIOKI-ju pokušao pribaviti nezakonitu dobit od 10 milijuna eura, a za sve je od Ježića navodno nagrađen luksuznim BMW-om vrijednim 4,2 milijuna kuna. (10 sati, USKOK, Gajeva 30a).

ČAKOVEC - Na Općinskom sudu u Čakovcu počinje glavna rasprava u kaznenom postupku protiv SDP-ovog saborskog zastupnika i načelnika Općine Goričan Marija Moharića. Njega čakovečko Općinsko državno odvjetništvo tereti za kaznena djela protiv službene dužnosti i za nesavjesni rad u službi. Moharića se sumnjiči da je prodao stanove u općinskom vlasništvu bez procjene porezne uprave i time oštetio općinu za 200.000 kuna, te ga se tereti za isplatu stimulacije zaposlenicima Općine bez prethodne odluke Općinskog vijeća. (9,30 sati, Općinski sud, Ruđera Boškovića 18).

ZAGREB - Društvo arhitekata Zagreba (DAZ), u suradnji s Gradom Zagrebom kao investitorom natječaja "Blok Badel", organizira stručni skup kako bi se zainteresirani za natječaj što bolje upoznali s temom, natječajnim programom, mogućnostima prenamjene industrijske arhitekture te očekivanjima i planovima investitora (9,30 sati, Društvo arhitekata Zagreba, Trg bana Jelačića 3/1).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne: Neven Leskovar

poslijepodne: Jasna Nahtigal Lazarić

navečer: Srebrenka Parlov

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xjjur ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙