FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ina krajem siječnja odlučila povuci većinu svojih zaposlenika iz Sirije

Autor: nbrc
ZAGREB, 6. veljače 2012. (Hina) - Ina pažljivo motri razvoj događaja u Siriji te tome prilagođava svoje aktivnosti, a s obzirom da su se sigurnosni uvjeti u Siriji pogoršali, Ina je krajem siječnja odlučila povući većinu svojih zaposlenika, izvijestili su danas iz Ine.

To je učinjeno kako bi se minimizirali svi mogući sigurnosni rizici, ističu iz Ine i ponavljaju kako im je sigurnost zaposlenika apsolutni prioritet.

U priopćenju, u kojem reagiraju na pisanje Večerneg lista koji na naslovnici i na prvim stranicama donosi tekst pod naslovom "Oružani napad na radnike Ine u Siriji", iz Ine navode kako, "osim Predraga Premužića, ostali izvori spomenuti u članku više nisu Inini zaposlenici te njihove izjave ne prikazuju trenutno stanje te smatramo da mogu navesti na pogrešne zaključke vezane uz situaciju u Siriji i sigurnost naših zaposlenika".

Iz Ine navode da nije bilo ozbiljnih napada na Inine ili Croscove zaposlenike u Siriji.

"Dogodili su se manji incidenti, poput onog kada je ukradeno Croscovo vozilo. Tijekom tog incidenta sigurnost Ininih zaposlenika nije bila dovedena u pitanje", navodi se u priopćenju.

Kako se ističe, Inina proizvodnja plina u Siriji i dalje je u tijeku i odvija se bez većih poteškoća, a glavninu proizvodnih aktivnosti preuzeli su lokalni djelatnici.

"Ina je spremna za donošenje daljnjih odluka sukladno razvoju situacije u Siriji", zaključuje se u priopćenju.

Inače, Ina u Siriji provodi istraživačko-proizvodne aktivnosti na dva bloka - Hayan i Aphamia te u Siriji najvećim dijelom proizvodi prirodni plin te sirovu naftu i kondenzat.

U Siriji od polovine ožujka prošle godine traju prosvjedi i sukobi jer oporba traži demokratizaciju i ukidanje izvanrednog stanja koje je predsjednik Bašar al-Asad uveo prije 48 godina, a njegove snage nasilno guše prosvjede.

EU je u rujnu postrožila restriktivne mjere protiv Sirije nametnuvši zabranu na uvoz nafte iz Sirije u EU, a sancije je pojačala i početkom prosinca prošle godine.

Sve je to utjecalo i na Inino poslovanje u Siriji, pa je najprije u rujnu smanjila, a potom i u prosincu i dodatno smanjila proizvodnju nafte i prirodnog plina, a iz Ine su krajem prošle godine upozorili i na poteškoće u naplati dospjelih potraživanja od sirijskog partnera za svoj dio proizvodnje ugljikovodika.

(Hina) xbn yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙