FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Splitski KBC: poziv traumatolozima, DSUZ: aktivirati stožere za zaštitu i spašavanje

Autor: pgas
SPLIT, 3. veljače 2012. (Hina) - Predstojnik Klinike za kirurgiju splitskoga KBC-a Vedran Radonić pozvao je danas popodne sve mlađe specijaliste traumatologe te klinke da se angažiraju jer je sve više ozlijeđenih u padu na snijegu ili poledici.

"Kako se vrijeme pogoršava, tako se povećava broj ozlijeđenih te smo do popodne na hitnome kirurškom odjelu primili 30 osoba s lomovima i sve su nam operacijske dvorane pune", rekao je Radonić. Po njegovim riječima, zbog povećanog broja lomova, tim traumatološkim slučajevima bavit će se specijalisti u operacijskim dvoranama.

Splitski područni ured Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) pozvao je danas čelnike jedinica lokalne samouprave s izrazito ugroženih područja da aktiviraju stožere za zaštitu i spašavanje koji će procijeniti i pratiti stanje na terenu.

U suradnji s mjerodavnim službama i poduzećima, stožeri bi trebali procijeniti opasnosti i pokrenuti mjere u vezi s nepovoljnim vremenskim uvjetima, navodi u priopćenju pročelnik splitskoga područnog ureda DUZS-a Petar Škorić. Osim toga, splitski DUSZ ih poziva da se pobrinu za osobe kojima je onemogućen nastavak putovanja ili povratak u mjesto stanovanja te za one kojima je zbog nevremena ugroženo zdravlje i život. Na temelju procjene ugroženosti stanovništva, nužno je odrediti i potrebne zalihe vode i hrane te energenata i ostalih živežnih namirnica, njihovu nabavu i način dostave stanovništvu, navodi u priopćenju splitski područni ured DUZS-a.

Zbog ekstremnih uvjeta, već su aktivirani stožeri zaštite i spašavanja u Splitu, Solinu, Kaštelima i Trogiru, koji prate stanje, te je u tim gradovima proglašen i "snježni dan", to jest neradni dan.

Splitski područni ured DUZS-a također je pozvao sve građane na području županije da postupaju prema naputcima i mjerama koje postave čelnici lokalne samouprave i žurne službe na terenu te da sudjeluju u čišćenju snijega i ostanu u kući dok se ne normaliziraju vremenski uvjeti.

(Hina) xpgas yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙