FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: promet otežavaju poledica, snijeg i jak vjetar

Autor: amat
ZAGREB, 2. veljače 2012. (Hina) - Poledica, snijeg i jak vjetar otežavaju promet u većem dijelu gorske i primorske Hrvatske, a u prekidu su i trajektne linije za većinu kvarnerskih i srednjodalmatinskih otoka, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK), upozoravajući vozače da na put ne kreću bez zimske opreme te ako je moguće odgode putovanja.

Snijeg mjestimice i povremeno pada u Lici i Dalmaciji, u Istri mjestimice puše jak vjetar, a na srednjem Jadranu, u Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju povremeno s olujnim i orkanskim udarima. Zbog niskih temperatura u većem dijelu zemlje moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Za sav promet zatvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica (obilazak za osobna vozila je preko Gračaca i Zatona Obrovačkog, a za ostala, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, je preko Gračaca, Obrovca i Karina),

Zatvorena je i autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak je starom cestom kroz Gorski kotar), Jadranska magistrala od Senja do Svete Marije Magdalene te državne ceste Orebić-Zadon Doli i Dobroselo-Mazin.

Samo za osobna vozila otvorene su Jadranska magistrala od Bakra do Senja, Paški most te državne ceste Maslenica-Zaton Obrovački i Gospić-Karlobag.

Na Krčkom mostu promet je zabranjen za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

U prekidu su trajektne linije Brestova-Porozina, Valbiska-Merag, Valbiska-Lopar, Jablanac-Mišnjak, Prizna-Žigljen, Trogir-Drvenik Veli-Drvenik Mali, Sumartin-Makarska, Drvenik-Sućuraj, Split-Supetar, Split-Vis i Split-Stari Grad. Na splitskom području u prekidu su sve katamaranske linije, izvijestio je HAK.

(Hina) xam yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙