FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Sabora s iranskim veleposlanikom

Autor: ista
ZAGREB, 3. veljače 2012. (Hina) - Predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem primio je u nastupni posjet veleposlanika Islamske Republike Iran Mohsena Šarifa Hodaeia s kojim se suglasio da ima prostora za proširenje suradnje između dviju država na svim područjima, priopćeno je iz Ureda predsjednika Sabora.

Dvojica dužnosnika su se suglasila da su bilateralni odnosi dobri i bez otvorenih pitanja te da je 20. godišnjica uspostave diplomatskih odnosa prilika za njihovo daljnje unaprjeđenje. Istaknuta je suradnja na području kulture i sporta, a posebno zadovoljstvo je izraženo međuparlamentarnom suradnjom. Predsjednik Sabora je potvrdio da će i u ovom sazivu biti osnovana Skupina hrvatsko-iranskog prijateljstva, te će se suradnja među parlamentima nastaviti. Zaključeno je da u području gospodarstva ima puno prostora za aktivniju suradnju.

U razgovoru su razmijenjena stajališta u vezi s korištenjem nuklearne energije, pri čemu je predsjednik Šprem iznio stav Hrvatske da svaka zemlja ima pravo koristiti nuklearnu energiju, pod uvjetom da to čini isključivo u miroljubive svrhe uz punu transparentnost i u skladu s Ugovorom o zabrani proizvodnje i širenja nuklearnog naoružanja, čiji je potpisnik Iran.

(Hina) xpp ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙