FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šprem s austrijskom veleposlanicom

Autor: ista
ZAGREB, 23. siječnja 2012. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem primio je u nastupni posjet austrijsku veleposlanicu u Hrvatskoj Andreu Ikić-Boehm koja je čestitala na ishodu referenduma o ulasku u EU izrazivši uvjerenje da je hrvatski narod prihvatio povijesnu priliku, priopćeno je u ponedjeljak iz Hrvatskog sabora.

"Jučerašnji dan bio je priznanje hrvatskim građanima i nagrada hrvatskim nastojanjima. Hrvatska će obogatiti EU i proširiti zonu stabilnosti i prosperiteta", rekla je austrijska veleposlanica.

Šprema je izvijestila da je potpredsjednik austrijske vlade i ministar vanjskih poslova Michael Spindelegger izrazio očekivanje da će Austrija među prvima ratificirati hrvatski Ugovor o pristupanju.

Podsjetivši na to da je Austrija najviše investirala u Hrvatsku, Ikić-Boehm je kazala kako se interes austrijske strane može povećati ako se poboljšaju uvjeti ulaganja, navodi se u priopćenju.

Šprem je zahvalio na "nemjerljivom" doprinosu Austrije hrvatskom članstvu u EU-u i austrijskom angažmanu od osamostaljivanja Hrvatske do danas.

Odnosi Hrvatske i Austrije su tradicionalno izvrsni na svim područjima, naročito na području gospodarstva, ocijenio je predsjednik hrvatskog parlamenta i izrazio želju da se austrijske investicije više usmjere na proizvodne djelatnosti te posebno u greenfield investicije, stoji u priopćenju Hrvatskog sabora.

(Hina) xbcav ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙