FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mađarska vlada čestitala Milanoviću na rezultatu referenduma

Autor: vkla
ZAGREB, 26. siječnja 2012. (Hina) - Mađarski veleposlanik u Zagrebu Gabor Ivan čestitao je u četvrtak u ime mađarske vlade premijeru Zoranu Milanoviću na rezultatu referenduma o pridruženju Hrvatske Europskoj uniji, ističući da je zaključenje pristupnih pregovora bio jedan od prioriteta mađarskog predsjedanja Unijom, priopćilo je mađarsko veleposlanstvo.

"U ime mađarske vlade, iskoristio bih ovu priliku i čestitao Hrvatskoj i njezinu narodu na rezultatu referenduma o pridruženju Europskoj uniji. Hrvatska je još jednom potvrdila svoju predanost zajedničkim europskim ciljevima i vrijednostima", stoji u čestitki. U njoj također piše da je zaključenje pregovora bio jedan od prioriteta mađarskog predsjedanja Unijom.

Veleposlanik izražava uvjerenost da će članstvo u EU otvoriti nove perspektive i prilike za Hrvatsku i njezine građane, a Mađarska je, kako je rekao, "spremna ponuditi svu političku i tehničku potporu kako bi Hrvatska mogla uživati u prednostima koje pruža EU.

Važnost budućeg članstva Hrvatske u EU, tvrdi Gabor, "premašuje granice Hrvatske".

"Pozitivan ishod referenduma dobra je poruka za sve zemlje regije. Također je to i značajan poticaj za buduće proširenje Europske unije", zaključuje se u čestitki.

Čestitke su, osim premijeru, upućene i predsjedniku države Ivi Josipovići i predsjedniku Hrvatskog sabora Borisu Špremu.

(Hina) xvk ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙