FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DUZS preporučuje uvođenje mjera pripravnosti zbog ekstremno niskih temperatura

Autor: dber
ZAGREB, 3. veljače 2012. (Hina) - Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) danas je zbog ekstremno niskih temperatura, snježnih nanosa, leda na prometnicama te olujnog nevremena u većini županija preporučila čelnicima jedinica lokalne samouprave da usklade djelovanje nadležnih službi u nepovoljnim zimskim uvjetima, kao i uvođenje pripravnosti svih operativnih snaga zaštite i spašavanja u skladu s razvojem situacije na terenu.

Građanima pak preporučuju da postupaju prema naputcima i mjerama koje nalažu čelnici jedinica lokalne samouprave i hitne službe na terenu te da aktivno sudjeluju u čišćenju snijega što im je i obveza prema odlukama o komunalnom redu.

Svima koji nemaju izrazitu potrebu za putovanjem preporučaju da ne kreću na put, osobito ako nemaju odgovarajuću zimsku opremu, dok građanima u područjima zahvaćenim vremenskim neprilikama savjetuju da ostanu u svojim kućama i ne izlaze dok se uvjeti na javno-prometnim površinama ne normaliziraju.

"Za sve značajnije događaje, posebno one u kojima zbog vremenskih neprilika može doći do ugrožavanja zdravlja i sigurnosti građana, upućujemo građane da nazovu broj 112 kako bi im na najbrži način bila omogućena pomoć nadležnih službi", priopćili su iz DUZS-a.

(Hina) pp/xbdj yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙